torsdag 28 januari 2010

Basrecept muffins


Recept från Dan Sukker

ca 12 normalstora


Ingredienser

100 g margarin
3/4 dl mjölk
1½ dl Dansukker Rörsocker Strö eller Dansukker Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
2½ dl vetemjöl


Smaksättning
• Tillsätt 0,5 g saffran
• 2 msk kakao
• 1½ dl hackad choklad
• rivet skal från 1 citron
• 1½ dl färska eller djupfrysta bär
• 2-3 tsk pepparkakskryddor
• 1½ dl russin
• kaneldoppade äppleklyftor


Garnering
• doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret
• glasyr, 2 dl Dansukker Flor med chokladsmak och 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer
• Dansukker Pärlsocker
• med mandel och nötter
• en kombination av flera alternativ
• Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär





Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte.

Vispa upp ägg och socker lätt.

Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.

Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.









Tips

Gör en överraskningsmuffins. Lägg en liten pralin/godisbit på varje muffins efter halva gräddningstiden. Garnera med en likadan pralin/godisbit när muffinsen är gräddade.

Inlägg från 11 december 2009, från gamla/första bloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar